Misjonsprosjekt i Albania

Siste nytt fra Albania...

SISTE NYTT FRA ALBANIA, januar 2019

Vil starte med å takke alle dere faste givere, som er med å gjøre det mulig for Sajmir og Irma å drive hjelpearbeid og menighet i Lushnje. Sammen bidrar vi med 300 euro pr. mnd. som lønnstilskudd til Sajmir og Irma, som er henholdsvis pastor og økonomi/administrasjonsleder i menigheten.

Mozaic church startet opp i høst, og har 80-90 personer på hvert møte.

Videre betaler vi husleien for kirken på 300 euro og engelsk kurs for 6 personer.

I tillegg har vi nå sagt ja til å støtte en menighetsarbeider ved navn Hajrid. Han hjelper Sajmir med barne og ungdomsarbeid, samt deltar på en fast leksehjelpordning, og leder musikerne i kirken. Vi skal støtte han med 100 euro pr. mnd. Dette medfører at Sajmir får mer kapasitet til å ta seg av flere mennesker og menigheten kan vokse/stabilisere seg.

Vi støtter også en ung mann som heter Eddi med 50 euro pr. mnd. Han fungerer som altmuligmann i menigheten, og er faktisk fotballproff utenom… (på nivå 2 i den lokale klubben riktignok, ikke så godt lønnet..)

Ellers ga vi støtte til skilting av menighetsbygget slik at dette viser igjen i bybildet i Lushnje.

Den store innsamlingsaksjonen i år var likevel bilen som kom fram til Irma og Sajmir denne uken. Bilen er en 2010 Mazda 5, sjuseter, i god stand og med lav km stand. Den ble innkjøpt i Holland av vår støttespiller mot Mozaic, organisasjonen ‘Hope for Albania’. De gav også et tilskudd på ca. 25 000,- til innkjøp og transport av bilen. I desember måned samlet vi inn totalt 50 000,- i Norge til denne bilen.

Det de hadde fra før var en gammel liten Mercedes A klasse, som vi (Rita og Dag) kjørte til Tirana sist vi var på besøk. Den var direkte trafikkfarlig… måtte planlegge nedbremsing i god tid, og styringen var verre enn på en gammel traktor. Så der og da besluttet vi at de trengte en ny bil.

Nå har de en bil som er stor, romslig og trafikksikker. Det blir en del transport av fattige til sykehus ++ så en bil med 7 seter og godt bagasjerom er til stor hjelp.

Sajmir og Irma venter også sitt første barn rundt påsketider. De gleder seg stort til dette, og det er godt å ha en trygg bil å frakte barnet i.

Vil til slutt igjen invitere dere til å bli med og oppleve landet, folkene og menigheten i Albania.

Vi har ikke satt opp noen tur enda, men holder en åpning både i mai og september.

Så det er bare å melde sin interesse, så samler vi en gjeng og reiser ned, for eksempel torsdag til søndag.

Ev. en utvidet tur fra mandag til fredag gjennom Makedonia, Albania og innom Kosovo.

Mye kultur og skiftende landskap. Mye fattigdom, politikk og fascinerende opplevelser.

En tur som setter ting i perspektiv, og som garantert rører ved noe i hjertet ditt.

Hilsen Rita og Dag